SOLICITĂ OFERTĂ
Carpathia Trans

Asigurare cargo

Asigurare tip cargo pentru mărfuri

Dacă dorești o soluție care să te scape de griji și să te pună la adăpost de orice evenimente nedorite care pot apare pe timpul transportului, Carpathia Trans îți oferă o paletă de asigurări cargo pentru acoperirea mai multor tipuri și clase de riscuri. Aceaste soluții îți pot acoperii întreaga valoare a mărfurilor în cazul în care aceasta sunt deteriorate din diferite cauze. Contactează-ne și solicită oferta noastră!

Tipuri de asigurări
 • Asigurare suplimentară pentru transportul rutier, peste limita de despăgubire CMR
 • Asigurare maritimă „All risk”
Opțiuni și servicii
 • Asigurarea bunurilor pentru servicii de relocare
 • Asigurări la companii naționale sau internaționale

Asigurarea Cargo

Asigurarea cargo este utilizată pentru a proteja mărfurile pe întraga durată a transportului aerian, maritim sau terestru.

În timpul unui transport pot avea loc multe evenimente nedorite, care pot duce la deteriorarea parțială sau totală a mărfurilor sau bunurilor. În ceel mai multe dintre cazuri despăgubirea este calculată conform normelor prescrise în „clauza de răspundere limitată”. Potrivit acesteia, marfa pierdută sau deteriorată în timpul transportului va fi evaluată în funcție de greutate, și nu de valoare. Din acest motiv, despăgubirea primită poate fi mult mai mică decât valoarea comercială a mărfurilor.

Carpathia Trans oferă mai multe tipuri de asigurări cargo pentru a evita astfel de situații. Aceastea pot acoperi întreaga valoare a pierderii sau deteriorării intervenite pe parcursul transportului sau cauzate de orice factor extern. Printre beneficiile asigurării se numără calculația multi-valutară a valorii primei, deplina compatibilitate cu regulamentele financiare internaționale și lipsa obligativității depunerii unei garanții bancare.

Ce este Asigurarea Cargo

Asigurarea cargo este utilizată pentru a proteja mărfurile pe întreaga durată a transportului aerian, maritim sau terestru.

Circulația mărfurilor în întreaga lume vine cu anumite riscuri. Aceste riscuri sunt atenuate prin intermediul acoperirii cu ajutorul Asigurării Cargo, întrucât nu există nicio garanție că nu se vor produce daune sau pierderi.

Care sunt beneficiile Asigurării Cargo

Asigurarea Cargo reduce pierderile financiare, indiferent dacă bunurile tale sunt sau nu deteriorate. Iată câteva beneficii comune ale acestei asigurări:

 • Acoperire împotriva tuturor riscurilor – asigurarea mărfurilor protejează împotriva pierderilor sau daunelor semnificative cauzate de factori externi, cum ar fi furtul, paraziții sau daunele cauzate de manipularea necorespunzătoare.
 • Acoperire generală – este polița de asigurare standard pentru transporturile maritime care acoperă pierderile parțiale ale titularului poliței.
 • Acoperirea de la depozit la depozit – după cum semnifică termenul, aceasta protejează împotriva pierderilor sau daunelor cauzate în timp ce marfa este transportată către și dinspre depozite.
 • Lipsa grijilor – asigurarea investiției tale îți oferă un sentiment de liniște, ceea ce înseamnă că poți sta fără griji știind că marfa ta este în siguranță.

Tipuri de Asigurări Cargo

Asigurările Cargo se împart în două categorii principale: asigurare pentru încărcătura camioanelor și asigurare maritimă a mărfii.

Asigurarea pentru încărcătura camioanelor acoperă mărfurile care sunt transportate pe cale terestră cu ajutorul unor camioane sau vehicule utilitare. Scopul realizării asigurării se face pentru unele pericole legate de transportul de mărfuri pe uscat, cum ar fi furtul și daunele provocate de coliziuni.

Pe de altă parte, asigurarea maritimă a mărfii este utilizată, de obicei, pentru transporturile internaționale și acoperă atât transportul aerian, cât și cel maritim. În plus, include daunele provocate de încărcare și descărcare, de vreme, de accidente și de alte pericole care afectează navele și avioanele.

De ce ai nevoie de Asigurare Cargo

Asigurarea Cargo este extrem de importantă dacă un bun a fost deteriorat parțial sau complet în timpul unui transport. Din păcate, incidentele nefericite sunt imprevizibile și pot avea loc oricând, așa că trebuie să-ți asiguri marfa pentru a nu avea cheltuieli în plus. Totodată, marfa este expusă la o mare cantitate de riscuri pe măsură ce trece prin numeroase porturi în tranzit. Cu cât este lăsată mai mult timp nesupravegheată, cu atât mai mare devine riscul. Există factori externi care trebuie luați în considerare, cum ar fi condițiile meteorologice, furtul și pierderea containerelor.

Asigurarea nu este obligatorie, dar decât să plătești din propriul buzunar, mai bine o realizezi înainte ca procesul de transport să înceapă. Carpathia Trans are o experiență în domeniu care ne permite să oferim un serviciu simplificat și ușor de gestionat în ceea ce privește Asigurarea Cargo. Așadar, ce îți putem oferi:

 • O poliță de asigurare concepută de specialiștii noștri în managementul riscului;
 • Rate competitive cu/fără franciză, funcție de tipul mărfurilor (fragile/non fragile);
 • Acoperire pentru unul sau mai multe transporturi;
 • Acoperire pentru marfa cu grad ridicat de risc și către destinații din întreaga lume.

 

Toate produsele tale sunt în siguranță dacă aplici pentru acest serviciu opțional. Fii vigilent și optează pentru a-ți asigura marfa înainte de producerea unui eveniment neplăcut.

Pregateste marfa de livrare, ne vom ocupa imediat
de transportul ei!

SVG Icon
LIVRARE RAPIDĂ
SVG Icon
SIGURANȚĂ MAXIMĂ
SVG Icon
SUPORT DEDICAT