SOLICITĂ OFERTĂ
Carpathia Trans

Transport feroviar

Transport feroviar de mărfuri

Dorești să transporți sau să imporți mărfuri folosind o soluție ecologică și mai rapidă decât transportul maritim? Alege soluțiile de transport feroviar oferite de Carpathia Trans. Avem parteneriate durabile cu operatori, fapt care ne permite să oferim conexiuni cu principalele hub-rui feroviare europene. De la prima colaborare, ne vom demonstra profesionalismul și seriozitatea. Pentru mai multe detalii și îți vom prezenta varietatea de oferte disponibile!

Soluțiile de transport feroviar îți sunt disponibile pentru o largă gamă de mărfuri dintr-o diversitate de industrii, precum cea petrolieră, extractivă, agricolă, contrucții, auto și altele.

Servicii
 • Colectarea mărfurilor din toate regiunile Chinei și livrare în 23-30 de zile oriunde în România
 • Transport de marfă paletizată sau vrac
 • Consolidare / deconsolidare și soluții de transport intermodal
Ce Transportăm
 • Mărfuri generale
 • Minereuri și produse petroliere
 • Produse agricole și alte mărfuri în vrac
 • Autoturisme
Beneficii
 • Soluții optimizate
 • Modalitate de transport mai ieftină decât transportul aerian și mai rapidă decât cel maritim 
 • Modalitate ecologică de transport, fără a afecta obiectivele afacerii tale

Avantajele Carpathia

Transportul feroviar este o soluție nepoluantă, sigură și economică pentru a transporta mărfuri în cantități mari. Compania noastră se angajează să preia și să livreze comanda ta, combinând mai multe tipuri de transport pentru a forma lanțuri de transport multimodal. Dispunem de conexiuni cu mai multe terminale feroviare multimodale, disponibile în mai multe locații din Europa și Asia.

În plus, acest tip de transport este o alternativă mai rapidă decât transportul maritim, în special pentru mărfurile provenite din China. Acestea pot fi livrate în opțiune de container exclusiv (FCL) sau de grupaj (LCL), având ca destinație intermediară hub-urile feroviare din Polonia, pentru ca apoi să fie preluate către destinația finală din România.

Totodată, operăm servicii de vagoane exclusive și garnituri complete între majoritatea țărilor din Europa, dar și în afara Uniunii Europene.

Ce este transportul feroviar de marfă

Transportul feroviar se folosește de o locomotivă și zeci de vagoane pentru a transporta marfă la nivel intern sau internațional. Acest serviciu a devenit unul dintre cele mai fiabile moduri de transport din punct de vedere al siguranței. Trenurile sunt rapide și sunt cel mai puțin afectate de turbulențele meteorologice obișnuite, cum ar fi ploaia sau ceața, în comparație cu alte mecanisme de transport.

Transportul feroviar este mai bine organizat decât orice alt mijloc de transport, dispunând de rute și programe fixe. Serviciile sale sunt mai sigure, mai uniforme și mai regulate în comparație cu alte mijloace de transport. Transportul feroviar își are originea în Grecia antică, unde existau dispozitive cu tracțiune umană. În prezent, a evoluat într-un sistem modern, complex și sofisticat, utilizat atât în mediul urban, cât și în rețelele urbane și interjudețene (și continentale) pe distanțe lungi.

Nu în ultimul rând, un transport feroviar eficient necesită, de asemenea, o infrastructură adecvată. Aceasta include nu numai șinele și elementele de tracțiune, ci și toate tipurile de clădiri, structuri și echipamente tehnice gestionate de diferitele companii și operatori feroviari publici și privați.

Tipurile de mărfuri corespunzătoare pentru a fi transportate pe cale ferată

Trenurile care transportă marfă au posibilitatea de a transporta toate tipurile de mărfuri și produse. Datorită numeroaselor sale tipuri de vagoane și platforme, acesta poate fi adaptat la aproape orice tip de marfă:

 • Încărcături speciale, atâta timp cât acestea nu depășesc gabaritul;
 • Minerale și mărfuri în vrac;
 • Autoturisme și camioane;
 • Materiale de construcții;
 • Infrastructuri pentru parcuri solare sau eoliene;
 • Produse comerciale în general;
 • Mărfuri refrigerate și/sau perisabile;
 • Materiale chimice și farmaceutice.

 

În ceea ce privește mărfurile periculoase, acestea pot fi transportate atât timp cât acestea respectă condițiile stabilite în RID, Regulamentul internațional privind transportul feroviar de mărfuri periculoase. În acest fel se poate garanta sănătatea transportatorilor, a mărfurilor, a mediului și, cel mai important, bunăstarea clienților.

Ne angajăm să le oferim clienților noștri servicii de expediere feroviară fiabile, astfel încât aceștia să aibă produsele dorite în cel mai scurt timp posibil, la un preț redus. Relațiile noastre cu operatorii feroviari, împreună cu expertiza noastră în transportul feroviar și intermodal de mărfuri, desemnează o capacitate în a oferii soluții de transport extrem de eficiente. Toate argumentele sunt susținute de serviciile noastre de asistență, cum ar fi vămuirea, manipularea terminalelor, distribuția pe uscat și livrarea finală a milei.

Avantajele transportului feroviar

Transportul feroviar de mărfuri dispune de mai multe avantaje. Unul dintre ele este viteza de transport. Spre deosebire de transportul rutier de marfă, cel feroviar nu este supus blocajelor de trafic, iar oprirea serviciilor feroviare are loc doar în cazul unor defecțiuni ale trenurilor sau ale infrastructurii. De asemenea, în multe părți ale lumii, starea infrastructurii permite trenurilor de marfă să atingă viteze mari.

Un alt avantaj este dat de posibilitatea transportului mărfurilor voluminoase. Trenul este soluția perfectă atunci când vine vorba de transportul de obiecte de mari dimensiuni. Un vagon standard are o capacitate de încărcare mult mai mare decât cea a unei remorci de camion, cu avantajul suplimentar al căilor ferate de a putea utiliza platforme deschise.

Din punct de vedere ecologic, transportul feroviar este soluția ideală. Într-un moment în care reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră este una dintre cele mai importante provocări pentru industrie, alegerea unei forme de transport ecologice este un alt argument important pentru reducerea transportului rutier de mărfuri în favoarea transportului feroviar.

Nivelul ridicat de siguranță este un alt punct forte al transportului feroviar. Atât în ceea ce privește numărul de accidente, cât și frecvența infracțiunilor (spargeri, furturi, vandalism), calea ferată este unul dintre cele mai sigure moduri de transport.

Alte avantaje semnificative ale transportului feroviar:

Costuri mai mici în comparație cu transportul aerian;

 • O alternativă bună la transportul maritim, cu mărfuri transportate din China;
 • Independența față de prețul combustibililor, rețelele rutiere și restricțiile de trafic pentru camioane;
 • Posibilitatea de a beneficia de servicii complete cu vămuire;
 • Livrare mai rapidă și siguranță mai mare a încărcăturii în comparație cu transportul maritim;

 

Carpathia Trans oferă soluții pentru aducerea mărfurilor din China, spre exemplu. Transportul se face prin Full Container Load (FCL) sau Less Than Container Load (LCL), fiind organizat pentru o varietate de mărfuri către Europa via Varșovia, Polonia. Mărfurile se deconsolidează în Polonia, plecând pe tranzit din Polonia până la destinația finală din România.

Pregătește marfa de livrare, ne vom ocupa imediat
de transportul ei!

SVG Icon
LIVRARE RAPIDĂ
SVG Icon
SIGURANȚĂ MAXIMĂ
SVG Icon
SUPORT DEDICAT